21st Century Breakdown

Nakon osam godina vladavine jednog od najomraženjih američkih predsjednika diljem svijeta, Green Day više nemaju razloga pjevati o američkom idiotu, na neki način njihove liberalne duše ne moraju više brinuti, ali njihov buntovni pristup životu i sposobnost da nadmašuju sebe, omogućila im je da opet protestuju i u svom novom albumu još jednom slože konceptualno punk-rock remek-djelo.

Najduža diskografska pauza u karijeri dala im je vremena da osmisle muzičku priču nazvanu "21st Century Breakdown". Stari fanovi ne moraju baš očekivati povratak u one lude zabavne dane iz vremena "Dookiea", ali zabavan album ponudit će 70 minuta uživancije svima, a posebno onima koji su se zaljubili u prošli album

Billie Joe opet je opalio šamarčinu svim lažnim američkim idealima, a kroz glavne likove, mladi par Gloriu i Christiana obračunao se sa svime što u ovo, moderno doba, može mladom čovjeku zabiti nož u leđa – politika, vođe, školstvo, crkva, država, mediji ili bilo koji drugi manipulativni autoritet.

Naravno da ovaj album neće natjerati vječito apatičnu svjetsku omladinu na promjenu i pronalazak vrijednih stvari u životu, već će u ovim modernim vremenima (koja također mrze u nekoliko pjesama) biti zadovoljavajuć uspjeh što će ovaj album rasplesati mladež. A nekada je i to veliko dostignuće.

 

axlrose
If it's illegal to rock and roll, throw my ass in jail!

Komentariši